top of page

Inredningstips - färger

 

Det finns ingen regel ristad i sten hur man ska inreda ett rum. Alla smaker är olika och det finns inget rätt eller fel. Därför är denna guide till för att ge tips och inspiration för att du ska kunna göra de beslut som passar dig bäst.

 

Vanliga men effektiva kombinationer är färg + nyans, nyans + nyans. Svart grått och vitt är inte färger, utan nyanser. Därför kan du välja till exempel gult och grått som en kombination (färg + nyans) eller så kan du till exempel välja svart och vitt (nyans + nyans). Det går såklart att välja färg + färg om du gillar kontrastrika och färgglada kombinationer. Vill du hålla dig till färgkombinationer men inte ha alltför utstickande färger finns det ett enkelt knep att ta till, knepet är att välja en färg + färgnyans, såsom blått och beiget. Blått är en färg och beiget är en nyans av färgen brunt.

 

I teorin är det enkelt men i praktiken brukar det ofta vara svårt att hitta möbler i exakt samma färger, därför fungerar det att hitta möbler som går i samma nyanser och/eller färgnyanser. Ett bord som är mörkbrunt med stolar som är ljusbruna fungerar utmärkt. Försök gärna att se till att nyansskillnaderna är tydliga, då blir det tydligt att det är ett medvetet val.

bottom of page