top of page

Mattor

Finns fler i butiken!

En matta har flera egenskaper. Främst är det en viktig inredningsdetalj och fungerar även som en skön golvyta att gå på. Mattor är ljuddämpande och förändrar ett rums akustik. Det finns flera typer av mattor: persiska mattor, orientaliska, ryamattor, yllemattor, trasmattor m.m. De kan vara vävda, knutade, broderade, tuftade eller av nålfilt.

 

Utseende: En matta ger en stor möjlighet till att sätta en känsla på rummet. Har du en stor orientalisk matta så kan den få rummet att kännas orientaliskt även fast resten av inredningen inte är det. Detta är på grund av att den täcker en stor synlig yta. Det är inte bara mattans motiv som sätter känslan utan även vilken typ av matta. Till exempel ger en ryamatta ofta ett mysigt och omfamnande intryck, en yllematta kan ge ett lantligt intryck med mera. Vill du inte att mattan ska ge stor påverkan på rummets känsla så kan du till exempel välja en enfärgad matta.

 

Formen kan vara en avgörande faktor i ditt val. Därför har vi mattor i olika former, oftast rektangulära, kvadratiska eller runda.

 

Välkommen in i vår butik på Skomakargatan 24 i Borlänge, Dalarna!

bottom of page